Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συγγραφή διηγήματος
Οι Εκδόσεις Μικρόκυκλος και το Δίκτυο Λεσχών Ανάγνωσις με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην έκδοση ενός συλλογικού τόμου διηγημάτων με ελεύθερο θέμα αλλά με σαφείς αναφορές στο χώρο της πόλης της Λεμεσού. Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται όπως αποστείλουν τα διηγήματά τους στο Δίκτυο Λεσχών Ανάγνωσις μέχρι την 3Δεκεμβρίου 2013. Τα διηγήματα που θα περιληφθούν στην έκδοση θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 20 μέχρι 45 ετών μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου ή εξωτερικού. 

Όροι συμμετοχής
1. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2013.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 20 μέχρι 45 ετών, κάτοικοι Κύπρου ή εξωτερικού.  
3. Το θέμα του διηγήματος είναι ελεύθερο, αλλά με σαφείς αναφορές στο χώρο της πόλης της Λεμεσού. 
4. Τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική και να μην ξεπερνούν τις 35 δακτυλογραφημένες σελίδες Α4, με γραμματοσειρά Times New Roman σε μονό διάστημα και μέγεθος γραμμάτων 11. 
5. Ο κάθε συγγραφέας έχει το δικαίωμα αποστολής ενός διηγήματος το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί προηγουμένως. 
6. Τα διηγήματα θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013.  Στο εξώφυλλο να αναγράφεται ο τίτλος του διηγήματος και το ψευδώνυμο του συγγραφέα. Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του συγγραφέα και ο τίτλος του έργου, δίνονται επίσης δακτυλογραφημένα, ξεχωριστά σε κλειστό φάκελο, πάνω στον οποίο (εξωτερικά) είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο του συγγραφέα. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου να αναγράφεται: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό της συμμετοχής.
7. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν και να αποστείλουν τα διηγήματά τους στους Κατερίνα Βοσκαρίδου, Παντελή Μάκη και Αντώνη Κουντούρη (Δίκτυο «Ανάγνωσις» Τ.Θ. 53520, 3303 Λεμεσός). 
8. Τα διηγήματα που θα περιληφθούν στην έκδοση θα επιλεγούν από επιτροπή επιλογής. Η τελική αξιολόγηση της επιτροπής επιλογής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
9. Οι συγγραφείς που θα επιλεγούν  να συμμετέχουν στην έκδοση θα κληθούν να προαγοράσουν περιορισμένο αριθμό βιβλίων (όχι περισσότερα από 30) σε μειωμένη τιμή (40% χαμηλότερης της καθορισθείσας τιμής πώλησης).  Επίσης οι συγγραφείς που θα επιλεγούν θα πρέπει να αποστείλουν το κείμενό τους σε ηλεκτρονική μορφή.
10. Τα συγγραφικά δικαιώματα παραμένουν στους συγγραφείς αλλά  με αναστολή του δικαιώματος έκδοσης με άλλον εκδότη για δυο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος βιβλίου. Σε περίπτωση επανέκδοσης του βιβλίου θα γίνει νέα συμφωνία με τους συγγραφείς. 
11. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή και να ματαιώσουν την πρόσκληση ενδιαφέροντος και την πρόθεση έκδοσης. 
12. Η συμμετοχή προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.

Επικοινωνία:
diktyoanagnosis@gmail.comΤηλ: 99 667599, 99 526772, 99 346424


3 σχόλια:

 1. Ρε παιδιά, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Δε σας φαίνεται όμως λιγάκι ρατσιστικό αυτό το 20-45; Δεν μπορώ να σκεφτώ επαρκώς ικανοποιητική αιτιολογία που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο age group. οκ το μίνιμουμ το καταλαβαίνω, το 45 όμως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πολύ. Ένας από τους στόχους της συγκεριμένης πρωτοβουλίας είναι να δώσει τη ευκαιρία σε νέους εν δυνάμει αλλά και εν ενεργεία συγγραφείς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Άρα αυτός ο στόχος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τον ηλικιακό προσδιορισμό. Σκοπός μας δεν είναι να αποκλείσουμε αλλά να στοχεύσουμε σε άτομα που πολλές φορές, ίσως και λόγω ηλικίας, γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία των εκδοτικών οίκων με αποτέλεσμα να μην στέλλουν τα κείμενά τους ή να μην θεωρούν ότι αξίζει να σχοληθούν σοβαρά με το γράψιμο. Αλλωστε πρόκειται για Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και όχι για κάποιο Διαγωνισμό με έπαθλο. Μια πρόσκληση από την οποία μάλιστα προκύπτου και κάποιες υποχρεώσεις για όσους τελικά επιλεγούν να συμμετέχουν στην έκδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΚ. Βάλατε δηλαδή ηλικιακό κριτήριο θεωρώντας δεδομένο ότι οι εκδ. οίκοι είναι διστακτικότεροι με τους νέους και ότι οι νέοι αντεπεξέρχονται καλύτερα στις υποχρεώσεις τους συγκριτικά με τους 45+;

   Η δική μου άποψη είναι ότι σήμερα, αποκλεισμό αντιμετωπίζουν κυρίως τα άτομα που δεν έχουν "κύκλο", κόμμα, όνομα, θέση, πλάτες, χρήμα. Και στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα όλων των ηλικιών.

   Γενικά πάντως, το "λόγω ηλικίας" έχει και τα "κάτω" έχει και τα "πάνω" του σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις.

   Ανεξάρτητα από αυτά, καλή σας επιτυχία.

   Διαγραφή